Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Vestdansk sekund-fight i rally sprint.

Rallycross-stadionet i Nysum er også ideelt til afvikling af rally sprints. Derfor er Motorsport Nordjylland (MNJ) blevet tildelt æren af 2. afdeling af Yokohama Vest-mesterskabet lørdag d. 15. juni.

- Der er kridtet op til spændende fight i alle rally-klasserne, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. – Det er betingelse for deltagelse, at rallybilerne har indbygget sikkerhedsbur, hvorfor jeg desværre ikke selv kan deltage i min klubrally-bil.

MNJ er dog godt repræsenteret med minimum 5 teams i rally sprint-arrangementet. Her har Jan Petersen og Jeanette Kvick en lille ekstra konkurrence-fordel i deres VW Polo S2000: - Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen med højtydende tohjulstrækkere. Det bliver derfor spændende at angribe ideallinjerne med firehjulstræk. Vi skal desuden bruge rally sprintet til test efter en grundig fejlsøgning, fordi rallybilen ikke fremviste den ønskede motor power ved det netop kørte DM-rally i Kjellerup.

Ligeledes med 4WD kommer sidste års generalvindere fra Juelsminde/Kolding: Ib Kragh og Ditte Kammersgaard til start i Skoda Fabia R5. Der er således lagt op til nogle omgangstider, som kommer pænt i nærheden af det netop afviklede RallyX Nordic på motorbanen i Nysum.

I 1,6 liters-klassen debuterede MNJ’erne: Johnni Bragenholt Christensen sidste år med en Peugeot 206 RC’er i fuldt rallytrim. Rallyparret stiler mod at forbedre 5. pladsen fra premiere-deltagelsen.

- I klubrally-klassen (KRB) satser Niels og Inger Bjerre på at forbedre deres fjerdeplads fra sidste år, fortsætter Kim Naujokat Jensen. – Ægteparret har dyrket motorsport sammen i 6 år med deres lettere tunede Peugeot 306 GTI.

Blandt KRB’erne får Bjerre’rne selskab af MNJ’s sprint-debuterende: Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen i Peugeot 106 GTI.

- Christian og Anders har vist flot kørsel i klubrally, supplerer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. – De ser frem til at prøve kræfter med rally sprint, som bl.a. giver dem mulighed for at køre på de såkaldte rally slicks-dæk. Disse dæk hænger bedre ved i asfalten, men til gengæld er slidstyrken helt anderledes end normale hverdagsdæk. Efter et motorløb eller to er ”den gode gummi” pist væk!

- Der er åbnet en speciel klasse for Micro Rally Cup-biler, forklarer rallychauffør Benny Kudahl. – I Micro Rally Cup deltager rallybiler med mindre motorer (max. 1.250 ccm. og max. 75 HK), hvilket giver et overskueligt budget for deltagelse i rally-løbene. Dette konkurrence-initiativ støtter jeg og min co-driver:  Thomas Kudahl med deltagelse i vores Ford Ka 2. I al beskedenhed blev vi nr. 2 i klassen ved 2019-rallypremieren i DM.

- Arrangementet starter midt på formiddagen lørdag, supplerer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. – Der køres i alt 5 baneomgange i hver af de 4 heats. Midtvejs bliver omløbsretningen på hastighedsprøven dog vendt. Yokohama Vest-løbene er populære blandt rallyteamene, som anvender dem til finjustering af set up og dæk. Vi forventer derfor en startliste, som kommer på den pæne side af 50.

            Af Åge Keseler Kirketerp

- Niels og Inger Bjerre præsterer flot rallytempo i deres Peugeot 306 GTI.

- MNJ-parret satser på en samlet tredjeplads i KRB-klassen.

- Christian A.L. Falck Christensen og Anders Gade Nielsen ser frem til afprøvning af rally-slicksdæk i deres Peugeot 106 GTI.

- Jan Petersen og Jeanette Kvick er flyvende i deres VW Polo S2000.

- Johnni Bragenholt Christensen går til makronerne i deres Peugeot 206 RC (Foto: Allan Post).

- Benny og Thomas Kudahl har gode udfordringer i deres Ford Ka 2.

- Ib Kragh og Ditte Kammersgaard fører startfeltet an med Skoda Fabia R5
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877