Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Deltagerne boltrede sig i rally sprint.


Deltagerne boltrede sig i rally sprint.

Som forventet gik rally-startfeltet til vaflerne, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for den vestdanske finale for Yokohama-mesterskabet 2018. Tilskuerne havde godt overblik til hele rally sprintet på Rally Cross-rundbanen.

- Deltager-interessen var yderst flot, konstaterer løbsleder Kim Naujokat Jensen. – Der kom således flere rallyteams til start fra Sjælland. Startfeltet tog småregnen med godt humør, og de roste muligheden for at teste på løst underlag – både tørt og vådt.

I front var der flaget op til en flot 4WD-dyst. Den stod mellem MNJ’erne: Jan Petersen og Jeanette Kvick i VW Polo S2000 mod sydøstjyderne: Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen i Skoda Fabia R5.

- Jeg har kørt mange Rally Cross-motorløb på Nysum Banen med 2-hjulstræk, forklarer Jan Petersen. – Det kræver en lidt anden køreteknik med 4WD, og ideallinjerne er også lidt anderledes. Der er en helt anden balance i rallybilen, når man har power på alle fire hjørner.

- Vi har bøvlet lidt den optimale opsætning af rallybilens undervogn i foråret, supplerer co-driver Jeanette Kvick. - Første og andet heat blev derfor brugt til at skyde os ind på de set up-forbedringer, som vi havde forberedt til rally sprintet. Vi satte derfor nogle sekunder til i fighten mod Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen.

Til tredje og fjerde heat blev der lukket op for regnsluserne: - På det våde underlag tog vi revanche og vandt begge regn-heat. Vi var tæt på samtidig at score generalsejren, men manglede lidt over 2 sekunder til Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen.

- Sammen med Christian A.L.F. Christensen debuterede jeg i rally sprint med vores Peugeot 106 GTI, fortæller co-driver Anders Gade Nielsen. – I andet heat blev noget dramatisk, da vi oversatsede og havnede ude i sikkerhedssandet. I fjerde heat knækkede vi en bremseslange, men fik rallybilen helskindet hjem over målstregen.

For rallyparret, Niels og Inger Bjerre, startede Yokohama Vest-sprintet lidt uventet: - I første heat knækkede der et motorophæng, og vi måtte køre ud fra rundbanen uden målflag. Dette gav et tidstillæg på 50 sekunder, som vi ikke kunne nå at indhente i forhold til konkurrenterne, selv om vi fik motoren svejset tilbage på rette plads igen.

I Micro Cup-klassen vandt Benny og Thomas Kudahl i Ford Fiesta 2: - På forhånd vidste vi, at vi ikke gjorde os gældende i generalklassementet. Konceptet for Micro Cup er rallybiler med højest 1.250 ccm. motor (max. 75 HK), hvilket giver et overskueligt budget for deltagelse i rally-løbene. Det var en speciel oplevelse at køre Nysum Banen modsat den normale konkurrence-retning, og vi hjemkørte nogle fornuftige heattider på det regnfedtede underlag.

- Alt i alt blev Yokohama Vest-rally sprintet afviklet uden forsinkelser, afslutter Kim Naujokat Jensen. – Deltagerne var godt tilfredse med de afvekslende udfordringer på motorbanen. Løbsledelsen fik derfor mange positive tilbagemeldinger fra startfeltet.
 

af Åge Keseler Kirketerp

- Jan Petersen og Jeannette Kvick fremviste flot sidelæns firehjulsdrift på Nysum Banen.
- Jan Petersen og Jeanette Kvick var tæt på at vinde generalsejren i Yokohama Vest rally sprintet på Nysum Banen.
- Ib Kragh og Bo Mølgaard Jensen scorede en flot generalsejr under de svære vejrbetingelser.

- Rallyparret Christian André L.F. Christensen og Anders Gade Nielsen scorede spektakulære oplevelser med en afkørsel og en knækket bremseslange.

- Et knækket motorophæng måtte svejses for Niels og Inger Bjerre, som ikke havde mulighed for at indhente det idømte tidstillæg for ikke gennemført heat.
- Benny og Thomas Kudahll scorede en klassesejr på Nysum Banen i deres Ford Ka 2.

- MNJ’erne var glade for udfordringerne på Rally Cross-rundbanen.

- Kim Naujokat Jensen (t.h.) og ægteviven Maike fik mange positive reaktioner efter MNJ-arrangementet på Nysum Banen.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877