Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Old timere med sund motorlyd til Lindum

For tredje år i streg byder Lindum Skov Hill Climb velkommen til forsommeren med nyudsprungne bøgetræer og nostalgiske motorkøretøjer – fra den gang, der var rigtige automobiler på landevejene. Lørdag d. 13. maj byder Motorsport Nordjylland (MNJ) og Historisk Motor Sport (HMS) Danmark velkommen til landsbyen i den nordlige del af Midtjylland, hvor publikum får mulighed for at studere bilerne med de potente hestekræfter i pitten på landsbyens sportsplads. Der kommer deltagere fra helle kongeriget.

- Ratvriderne går virkelig til stålet i deres old timere, konstaterer løbsleder Preben Stensballe. - I et hill climb dyster kørerne omkring at give deres automobiler fuldgas på en hastighedsprøve, som gennemkøres 3 gange. Kørerne får derfor mulighed for at prøve kræfter med en snoet asfaltvej på den legendariske prøve gennem Lindum Skov.

Medtilrettelægger er Lindum Landsbykulturhus, hvor en af ildsjælene bag kulturhuset, Bodil Skjærris, husker tilbage til premieren i 2021: - Jeg fik selv en tur i konkurrencefart hos Karsten Holst Jensen i hans flotte og potente Opel Kadett GT/E med 200 HK under motorhjelmen. Som co-driver tænkte jeg NU MÅ HAN DA SNART BREMSE, når vi nærmede os et sving. Et sekund senere spurgte jeg mig selv igen NU MÅ HAN DA SNART BREMSE! Først 50 meget længere fremme blev den midterste pedal aktiveret, og vi var hurtigt videre!

- Bilerne i hill climb er for hovedparten unikke eksemplarer af en rallybil eller banesports-racer, fortsætter Preben Stensballe. - Startfeltet omfatter halvtredserne, tresserne, halvfjerdserne og firserne, men der er ikke en rusten plet noget steds på karosseriet. Man kan derfor kun have respekt for kørernes entusiasme. De nyder da også stemningen i ryttergården, hvor motorsports-snakken går i fulde omdrejniger, og der genopfriskes anekdoter og trekvarte usandheder. Heller komme med en lille løgn, end at snakken går i stå.

I en BMW 2002 (1972) er MNJ'eren Gert Simonsen næsten klar til årets DM-premiere i hill climb: - Det er virkelig en spændende hastighedsprøve, som arrangørerne har fundet frem til os kørere. Jeg kæmper derfor bravt for at få rallybilen klar. Jeg er imidlertid på det tredje topstykke, idet de to forrige har spruttet vand ud!”

En anden fast gæst er Holstebro-knægten, Kristian Mulvad, i den legendariske Toyato Celica Ra21 (1972) i fabriks-rallytrim: ”Der er blevet bygget 5 af den ialt, og jeg ejer således den eneste, der er tilbage world wide. Jeg passer derfor godt på den, men jeg giver alligevel fuld gas, selv om jeg har lidt problemer med at time gearskiftet til chikanerne i Lindum Skov.”

En lige trofast deltager er kaffe-eksperten, Per Hjort Jensen, i en Mercedes-Benz 230 SL ”Pagoda” fra 1966: ”Det er ikke en vinderbil i min årstals-klasse i hill climb. En udramatisk/utunet sekscylindret motor, automatgear og en pæn vægt borger ikke nødvendigvis for hurtige heat-tider. Mit eksemplar af bilen har fået kælenavnet Rødhætte, selv om taget egentlig er sort. Hardtop-taget kan tåle et tryk over et ton, men er ikke så køreøkonomisk!”

Vestjyden Poul Mandrup har mottoet: Jeg vil – jeg kan – jeg gør det! Jeg har altid været fascineret af asfaltbaneløb, men først som 64-årig gik jeg ALL IN i 2014 med en FIAT Abarth 850 TC Corsa i hill climb. Jeg har kørt alle hill climb’s lige siden og glæder mig selvfølgelig til DM-premieren 2023 i Lindum Skov!”

 af Åge Keseler Kirketerp

Lindum Skov Program 2023 (4.1 Mb)
- Et varieret udsnit af spændende old timere kommer på besøg i pitten ved Lindum Skov Hill Climb 2023
- Gert Simonsen stiller til start med et nyrenovereret topstykke i BMW 2002'eren.

- I sit næste liv vil Bodil Skjærris gerne prøve at være rallykører, for hun var imponeret over oplevelsen sammen med Karsten Holst Jensen.

- Hill climb er bl.a. for potente rallybiler som Toyota Celica Ra21 i hænderne på rallylegenden Kristian Mulvad.

- Per Hjort Jensen lufter RØDHÆTTE i Lindum Skov Hill Climb 2023.

- Poul Mandrup er forelsket i sin FIAT Abarth 850 TC Corsa, at han har købt en ekstra racer til fint udstillings-brug
- Også autombiler fra halvtredserne bliver der mulighed for at spottet ved ved Lindum Skov Hill Climb 2023.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877