Facebook Gokart

Det kører godt for nyt rally team fra Aars

Maike og Kim Naujokat Jensen startede denne sæson med at køre klubrally sammen, efter at have deltaget i et klubrally kursus i Randers, en lørdag i februar.

Klubrally køres på afspærrede industriveje og grunde, hvor der er opstillet en bane med kegler, der køres efter en udleveret prøveskitse. Maike er co-driver og skal dirigere Kim, rigtigt igennem hastighedsprøven, der skal køres hurtigst muligt omkring kegler og gennem div. Slalom og chikaner, uden at røre de strafgivende kegler.
Teamet valgte fra starten af sæsonen, at deltage i den Nordjyske turnering ”Speed Nord” samt det Jydsk/Fynske Mesterskab, der begge består af 6 afdelinger.

- Vi startede op i en Peugoet 107, fortæller Maike, - det er en af de mindste biler og med lille motor. Det er dog ikke altid biler med stor motor og mange hestekræfter er en fordel. De 2 første mesterskabs afd. blev kørt i marts i regnvejr og her havde de store biler problemer med at styre de mange hestekræfter på asfalten.

Kim tilføjer: ”Samtidigt er det vigtigt med godt samarbejde i bilen og at køre uden fejl og straf sek., og med den taktik kørte vi, med 2 fejlfrie løb, en 2. og 4. plads hjem i klassen for standard biler”. Dermed var interessen for at blande sig i toppen af klassen vakt, og der blev købt en Peugoet 206 GTI 16V, for at være mere konkurrence dygtige.

Det har i sæsonen, gået rigtigt godt, hvor vi har gennemført alle løb, og hvor vores bedste placeringer har været 2 stk. 1. pladser og 3 stk. 2. pladser.
Det betød at vi inden finalen i Speed Nord turneringen havde vundet guld i vores klasse for standardbiler på Yokohama dæk.
Vi har alle i vores klasse været meget jævnbyrdige, da der i begge mesterskabers 5 første afd. har været 5 forskellige vindere, og vores ene sejr vandt vi med kun 1 sek. i Padborg.

Finalerne blev afviklet sammen i Faaborg, og inden start havde teamet i deres klasse, for frie dæk, mulighed for at få medalje placeringer i begge mesterskaber.

- Det var ikke lige vores bedste dag til finalerne, da vi på den første prøve i en våd og fedtet skov, løb tør for asfalt i nedbremsningen ind i et hårnålesving og måtte bakke, for ikke at nedlægge et vejskilt. På prøve 4 mistede vi fodfæste og gled på tværs i en chikane og ramte en høj græs brink, heldigvis uden større skade, men det hele kostede nogle sekunder. Det blev på dagen til en 5. og 6. plads i mesterskaberne og det var nok til Sølv medaljer i Jydsk/Fynsk Mesterskab og Bronze medaljer i Speed Nord. Det er et meget tilfredsstillende slutresultat og over al forventning, inden sæsonstart.
Inden vinteren vil det nye team deltage i et eller 2 klubrally mere, og derefter opstart til ny sæson i marts 2018.