Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Ulrik Linnemann sigter mod Super Car i Rally Cross

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem flere sæsoner været med helt fremme i den heftige SUPER 1600-klasse i Europamesterskabet for Rally Cross (ERX). Nu satser nordjyden på et skifte til RC-kongeklassen: Super Car.

- En Super Car-racer med en 2 liters motor vejer minimum 1320 kilo med chauffør, oplyser Ulrik Linnemann. - Der sker imidlertid noget, når man træder på speederen. Motorens turboladede 600 HK bliver overført til underlaget med firehjulstræk. Det bevirker en acceleration for: 0-100 km/t på omkring 2 sekunder!

Ulrik Linnemann debuterede i 2008 ved ERX, og har hjemkørt 3 sølvmedaljer og 1 bronze under mottoet: NEVER GIVE UP! Springet til Super Car er dog en pæn stor mundfuld for et dansk RC-team: - Rally Cross vokser sig stille og roligt større i Danmark. Lørdag d. 19. august blænder MNJ op for Rally Cross Denmark 2017, som er en afdeling af den nystartede løbsserie: RallyX Nordic. For Linnemann Motorsport bliver arrangementet en velforberedt prøveklud til at skabe opmærksomhed omkring et skifte til Super Car. Vi har lejet en Peugeot 208 RX-racer, hvor vi påregner at give de 16 RC-teams i RallyX Nordic fight til målstregen på hjemmebane.

Norge og Sverige er toneangivende i Rally Cross på verdensplan. Ulrik Linnemann har derfor gjort et lille scoop ved at få den tredobbelte norske verdensmester: Petter Solberg til at komme forbi sit VIP-event med 200 RC-fans på Nysum Banen: - Petter Solberg vandt VM i rally med en Subaru Impreza WRC i 2003. I 2012 skiftede den sympatiske nordmand fuldtids til Rally Cross, og vandt således VM i både 2014 og 2015. Den nuværende satsning er PSRX Volkswagen Sweden, hvor han sammen med svenskeren Johan Kristoffersson deltager i VM-serien med VW Polo GTI RX. Petter Solberg vil derfor fortælle omkring sine mange oplevelser og udfordringer i Rally Cross.

Publikum på Nysum Banen har gennem flere år konstateret, hvordan næste generation af Solberg-familien prøver kræfter med banesporten på løst underlag.

- Sønnen Oliver har opnået mange topresultater i Cross Kart, forklarer Ulrik Linnemann. – Som 15-årig (og yngste nogensinde) har han allerede taget springet til Rally Cross og Super Car. Han har ”lånt” sin fars VM-vindende Citroën DS3 RX-racer, og ligger foreløbig nr. 2 i RallyX Nordic 2017. Han bliver derfor en af mine konkurrenter på Nysum Banen lørdag d. 19. august.

I ERX-sammenhæng har Linnemann Motorsport nået midtvejsstregen i 2017, og måtte desværre indkassere en ottendeplads på favoritbanen Höljes i Sverige: - Min primære konkurrence-motor havde fået et helbreds-tjek hos vores hollandske motortuner. Alligevel mistede den hestekræfter og pusten under træningen, hvorfor vi i huj og hast måtte skifte til reservemotoren inden selve konkurrencen. Det var tæt på, at jeg kom med i selve finalen, men reservemotoren manglede desværre den afgørende power.

MNJ’eren ligger nu på en samlet 6. plads i EM, og for ude venter nu ERX-afdelinger i Frankrig, Letland og Tyskland: - ERX-fighten er uhyre jævnbyrdig i år, og jeg har derfor gode muligheder for at score EM-medalje stadig væk.

Stemningsbilleder fra Linnemann Motorsport kan streames på: www.tv2nord.dk/motorsport/ulrik-linnemann-ildsjaelen-der-aldrig-giver-op?autoplay=1#player.

 

Med venlig hilsen

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

 

 - Ulrik Linnemann måtte bruge reservemotoren på favoritbanen i Höljes.
 - Ulrik Linnemann ser frem til at score frontresultater i Super Car.

 - Serviceteamet og Ulrik Linnemann (t.h.) måtte konstatere, at de røg ind i motorproblemer ved ERX-afdelingen i Höljes.

 - Den trefoldige verdensmester: Petter Solberg kikker forbi Nysum Banen ved Rally Cross Denmark 2017 lørdag d. 19. august.

 - Ulrik Linnemann fighter altid til sidste konkurrencemeter.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877