Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Ulrik Linnemann satser på topresultater i RallyX Nordic

NEVER GIVE UP er valgsproget for Rally Cross-entusiasten: Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ). Himmerlændingens altid positive og optimistiske indgangsvinkel til offroad-banesportens udfordringer bevirker nu, at Linnemann Motorsport har etableret et samarbejde med RX-topteamet: Olsbergs MSE fra Sverige.

- Det har altid været mit hovedsigte at blive frontkører i RX-kongeklassen: SuperCar, konstaterer Ulrik Linnemann. – Jeg debuterede i 2018 med en VW Polo 6R RX SuperCar. I rookie-året var den helt store oplevelse RallyX Nordic-afdelingen på min hjemmebane i Nysum.

Allerede i første kvalifikationsheat gik gearkassen i stykker: - Teamets mekanikere knoklede heroisk, så jeg kom heldigvis til kørende igen. I finalen gik jeg i front efter en kanonstart, og endelig blev jeg tilsmilet af konkurrenceheldet og scorede min allerførste internationale sejr i RX SuperCar.

Samarbejdet med Olsbergs MSE betyder samtidig skifte til en fuldt 2019-opdateret Honda Civic RX SuperCar.

- Honda’en yder 600+ HK/900+ Nm, fortsætter Ulrik Linnemann. - Det er afgørende 70 HK motorkraft mere i forhold til Polo’en, når det gælder om at komme først ned til første sving. Samtidig er afstanden mellem de to hjulaksler noget længere. Herved bliver RX-raceren mere letkørt, idet den ikke er ustabil i hurtige sving og hen over hop/jumps.

Springet fra privatteam til et rutineret 4WD RX-frontteam forudser Ulrik Linnemann som et afgørende boost for motorsports-karrieren: - Olsbergs MSE’s grundlægger Andreas Eriksson kan trække på 14 års RX-erfaring. Samtidig har teamet siden 2016 haft et tæt samarbejde med Honda, hvilket giver 4 års uvurderlige racing-data, som svenskernes racing engineers støtter os med. Som privatteam fighter man nogle gange i blinde omkring den optimale opsætning, fordi der ikke er økonomisk råderum for data-opsamling.

Himmerlændingen er desuden blevet tilknyttet RX-teamet som fuldtids-mekaniker mellem RallyX Nordic-afdelingerne: - Både som kører og tekniker giver samarbejdet med svenskerne afgørende for mig. Samtidig skal jeg være coach for teamets kørere i SuperCar RX2 Lites, som er 4WD uden turbo.

Linnemann Motorsport præsenterede raceren ved Dansk Motorshow i Messecenter Herning, og hvor mange tilskuere fik lejlighed til at beundre fartmaskinen in action på Ungskueskuepladsen. Med firehjulstræk accelerer RX Super Car’en heftigt, når hestekræfterne slippes løs.

- Inden for 2 sekunder er hastigheden oppe over 100 km/t, fortsætter Ulrik Linnemann. – Det er en eventyrlig oplevelse som racing driver at få dette fartkick. Ved arrangementet havde jeg i øvrigt den sportsglade minister: Inger Støjberg med i højresædet. Hun konstaterede, at det havde været en biloplevelse, som hun aldrig ville glemme. Samtidig var det endnu bedre end en polterabend, for her behøvede man IKKE at blive gift bagefter…..

På hjemmebane får Ulrik Linnemanns mange RX-fans mulighed for at se nordjyden in action ved MNJ’s afdeling af RallyX Nordic i løbsweekenden: 1. og 2. juni. Den nordeuropæiske løbsserie får 2019-premiere ved et dobbelt-arrangement på RX-mekkaet: Höljes i Sverige midt i maj.

Med venlig hilsen

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Linnemann Motorsport ser frem til en spændende RallyX Nordic-sæson i den potente Honda Civic SuperCar.
 - Ulrik Linnemann gav Inger Støjberg (t.v.) en biloplevelse for livet ved Dansk Motorshow i Herning.
- Sammen med lillesøsteren, Majbritt, præsenterede Ulrik Linnemann de spændende udsigter for 2019 ved Dansk Motorshow i Herning.
- Ulrik Linnemann konkurrence-testede i 2018 Honda Civic RX SuperCar’en sammen med Olsbergs MSE. 
 - Ulrik Linnemann er fuldt klar til at jonglere med de mange hestekræfter i den turboladede Honda Civic RX SuperCar.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877