Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Regnfuld DM-slutspurt i Folke Race

Sommerhalvåret 2017 har budt på vekslende vejrbetingelser, hvilket også har haft indflydelse på DM-serien i Folke Race. Finalen blev kørt på Søholm Banen i Kolding, hvor hele motorløbet blev afviklet i regnvejr.

- Fugtigt vejr kan ikke slå kørerne fra Motorsport Nordjylland (MNJ) ud, konstaterer MNJ’s formand Finn Knudsen. - Vores kørere er vant til udfordringerne med fedtet underlag, og tager derfor som oftest oplevelserne med et lille smil på læben.  Samtidig var nordjyderne mødt talstærkt op på startlisten, og var med til at fejre scoringen af Danmarksmesterskabet for klubhold. Denne sejrspokal har vi nu vundet for 8. år i træk, og denne gang med DM-finalearrangøren: Kolding Automobil Club på andenpladsen.

I U16-klassen oplevede Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ problemer med FR-raceren inden DM-slutspurten, idet motoren ikke ydede fuldt optimal power: - Vi havde heldigvis løst problemet inden DM-semifinalen (Korskro Banen) i Esbjerg. Her blev jeg nr. 2, og var samtidig sikker på DM-guldet. Jeg kunne derfor køre uden finalenerver i Kolding, og scorede samtidig min 5. sæsonsejr.

Klubkammeraten: Magnus Smed var tæt på DM-medaljer: - Jeg lavede desværre en overhaling i Esbjerg, som officials’ene dømte til at være foregået i den såkaldte gule flagzone. Herved manglede jeg de 2 afgørende matchpoint til DM-sølvet, men jeg sluttede på en fornuftig DM-firer.

- Jeg havde i ikke konkurrenceheldet i regnvejret på Søholm Banen, forklarer den regerende danske mester i Ladies Cup: Kristine Cilleborg Madsen. - Slutresultatet blev så tæt, at jeg sluttede á matchpoint med min ærkerival Camilla Amdi Grewy fra Ikast. I det indbyrdes regnskab havde hun scoret en sejr mere end mig, hvorfor jeg i år blev kåret som vicemester i Ladies Cup.

I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) sigtede den dobbelte danske mester fra MNJ: Thomas Pedersen mod at score DM-sølv: - I DM-semifinalen på Korskro Banen blev jeg klemt i A-finalen, og måtte derfor udgå. Samtidig vinkede jeg farvel til det afgørende momentum til DM-guldchancerne. Ved DM-finalen i Kolding valgte jeg derfor at køre lidt taktisk på det regntykke smattede underlag, og styrede mig kontrolleret hjem til DM-sølvet.

I Klasse 1 sluttede MNJ’erne: Kristian Schack (nr. 5), Dennis Hedegaard (nr. 6) og Mathias Sanderhoff (nr. 7) også i TOP TI.

Med 4 nordjyder i TOP FEM inden DM-finalen for Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) var det i praksis afgjort, at DM-titlen havnede hos en MNJ-kører.

Gennem hele 2017-sæsonen har der været en tæt fight mellem Anders Salomonsen og Kenneth Brian Sørensen:  

- Et DM-guld til mig krævede en generalsejr til mig, oplyser Kenneth Brian Sørensen. - Samtidig skulle Anders sluttede dårligere end nr. 3 i A-finalen. Titelkampen blev dog afgjort allerede i kvalifikationen, hvor min racer kom i klemme ved sikkerheds-autoværnet. Skaderne bevirkede, at jeg kom med i B-finalen, hvor jeg i fightens hede mistede kvalifikationen til A-finalen. 

Anders Salomonsen blev dansk mester efter en kontrolleret tredjeplads i A-finalen, og DM-bronzen gik til klubkammeraten: Steen Kudahl Christensen, som blev generalvinder i Kolding.

I Klasse 2 havde MNJ yderligere 4 kørere i TOP TI- slutstillingen: Kasper Kudahl Christensen (nr. 4), Peter Smed (nr. 7), Jens Mikkelsen (nr. 8) samt Johnny Nielsen (nr. 10).

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Kristine Cilleborg Madsen blev DM-sølvvinder efter millimetertæt DM-finale.
- Karsten Lindbøg Hansen cementerede sin flotte DM-guldsæson med en A-finalesejr i Kolding.
- Magnus Smed blev svigtet af konkurrenceheldet i DM-slutfighten for U16.
- Thomas Pedersen fightede sig hjem til DM-sølv i Klasse 1.
- Kristian Schack scorede en fornuft femteplads i DM-slutspurten for Klasse 1.
- Anders Salomonsen scorede sin anden DM-guldtitel i Kolding.
- Kenneth Brian Sørensen scorede DM-sølv i Klasse 2 efter en spændende 2017-sæson.
- Steen Kudahl Christensen hjemkørte en flot DM-bronze i Klasse 2.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877