Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Nordjysk RC-ambassadør sigter mod spændende EM-sæson

Ulrik Linnemann fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har gennem flere sæsoner været toneangivende, hvad angår den heftige SUPER 1600-klasse i Europamesterskabet (EM) for Rally Cross.
- Rally Cross er en krævende gren af motorsporten, konstaterer Ulrik Linnemann. – På hver baneomgang skifter underlaget flere gange mellem asfalt og grus/kridt, hvilket stiller store krav til holdbarheden af drivlinjen (trækaksler – differentiale – gearkasse). I 2016 oplevede jeg således også, at befæstningen til tandstangen knækkede, hvorved jeg udgik af kvali-heatet 25 meter før målstregen på min favoritbane Höljes i Sverige.
Mottoet for Linnemann Motorsport er: NEVER GIVE UP! Efter en heroisk indsats fra mekanikerne og superfight fra MNJ’eren blev slutresultatet alligevel en fornem finalesejr i Sverige.
- EM-serien køres over 6 afdelinger, fortsætter Ulrik Linnemann. – Alle resultater summes sammen til det endelige resultat. Endnu mangler jeg at score en EM-titel, selv om det flere gange har været uhyre tæt på. I 2016 manglede jeg 2 placeringspoint i at vippe ungareren Krisztián Szabó fra EM-guldet, og det var blot spørgsmålet om, hvem der vandt EM-finalen på den legendariske nordtyske RC-bane: Estering lidt uden for Hamborg. Desværre trak jeg det korteste strå med en toer i finalen!
MNJ’eren scorede generalsejre i Montalegre (Portugal) og Barcelona (Spanien), men udgik med en brændende motor på Lydden Hill (England). Herudover blev det til en toer generelt i Lohéac (Frankrig) efter en knækket trækaksel under kvalifikationen.
I 2017 køres EM-serien for SUPER 1600 på: Montalegre (Portugal), Mettet (Belgien), Höljes (Sverige), Lohéac (Frankrig), Riga (Letland) samt Estering (Tyskland).
- Jeg har kørt 2 gange på rundbanen i Mettet (2014 & 2015), konstaterer Ulrik Linnemann. – Belgierne har igen fået deres RC-stadion med på EM-kalenderen. Tidligere i marts tog vi derfor i med kyshånd i mod muligheden for at køre en afdeling af det belgiske mesterskab på banen således, at vi blev opdateret på de nyeste justeringer af bane-layoutet. I al beskedenhed scorede jeg en sejr foran den regerende europamester: Krisztián Szabó!
Fremtidsdrømmen for Linnemann Motorsport er et skifte til den ultimative SUPER CAR-serie med firehjulstræk og med turbomotor over 500 HK.
- Vi vil gerne prøve kræfter med EM for SUPER CAR, afslutter Ulrik Linnemann. – Men sponsor-budgettet har ikke været der til en 2017-satsning med konkurrencedygtigt materiel. Vi sigter dog mod en SUPER CAR-start på hjemmebane i Nysum, når MNJ blænder op for en afdeling af det nordeuropæiske mesterskab i løbsweekenden: 17.-18. august 2017.
Et flot tilbageblik på Ulrik Linnemanns EM-sæson 2016 kan streames på: 

www.tv2nord.dk/motorsport/ulrik-linnemann-ildsjaelen-der-aldrig-giver-op?autoplay=1#player.

EM-premieren 2017 i SUPER 1600 skydes i gang på Montalegre i løbsweekenden: 21.-23. april. Resultaterne kan følges på:www.fiaworldrallycross.com.
 
Med venlig hilsen
MOTORSPORT NORDJYLLAND
Åge Keseler Kirketerp,
Forsythiavej 15, 9500   Hobro.
Tlf.: 53 38 68 32.
 
 
- Ulrik Linnemann er klar til at springe ind i en spændende EM-sæson 2017.
- MNJ’eren scorede 3 generalsejre, 2 toere samt en motor i EM-serien 2016.
- Ulrik Linnemann går til makronerne i sin Peugeot 208 SUPER 1600-racer, som har kælenavnet: FRIDA.
- Ulrik Linnemann scorede en flot sejr ved EM-smugtræningen på Mettet i Belgien.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877