Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

MNJ rundede et halvskarpt motorsports-hjørne

Motorsport Nordjylland er normalt pænt oppe på dækdupperne. Nordjyderne var derfor interesseret i at prøve noget anderledes, da motorklubben fejrede 30 års jubilæum med offroad-stadionet i Nysum samt udgivelse af en jubilæumsbog.

- Jeg havde i noget tid puslet med et nostalgi-motorløb i Folke Race, oplyser banekoordinator Kaj Storgaard. - Planen var at invitere alle deltagere fra premiere-året (1987) til at køre Folke Race igen. Det sled noget på mobiltelefonen, men jeg fik alligevel tilsagn fra en pæn portion kørere. Jubilæumsdatoen nærmede sig, hvilket halverede startfeltet, da de ikke overskuede leje af en FR-racer. De var lidt bange for at blive for ivrige, når styrthjælmen kom ned over hovedet.

Ved premiere-løbet (14. juni 1987) havde vandsluserne åbnet sig gevaldigt inden arrangementet. Dette gentog ved 30 års-jubilæet, men i mellemtiden var motorbanen blevet forberedt til bortledning af vandet.

Kaj Storgaard har sammen med MNJ’s nuværende formand: Finn Knudsen været hovedildsjæl bag motorsports-mekkaet i Nysum.

- I 2012 havde vi for travlt med forberedelserne til baneudvidelsen, konstaterer Finn Knudsen. – Rally Cross-rundbanen er nu blevet opgraderet til international standard/længde. Samtidig er de fysiske rammer nu helt udnyttet, hvorfor yderligere forlængelse ikke er muligt.

30 års-jubilarerne gik til stålet og hyggede sig med konkurrencefeberen. Vinder i Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) blev Jørn Kulle, som havde taget turen fra Sjælland til jubilæet.

I Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.) scorede MNJ’eren Jan Rømer sejren foran klubkammeraten Søren Konge. I Ladies Cup kom vendelboen Karen B. Larsen først over målstregen i A-finalen.

- I halvfemserne gik Folke Race virkelig i blodet på vores familie, konstaterer Claus Iversen fra Hobro. – Vi startede med at køre på Ørnedalsbanen i Sæby, da Folke Race kom til Danmark i 1982. Vi var 6 unge mennesker (fætre og kusiner) Lene, Helle, Jens, Flemming og Hanne samt mig selv. Desuden var vores fædre Henning og Bryder også med i motorsporten. Vi spurgte derfor MNJ, hvorvidt det var muligt at komme ud at køre motorløb i Himmerland.

- Der skulle gå 2-3 år med at finde et egnet areal til motorbanen, supplerer Kaj Storgaard. – Til gengæld fik vi gjort det rigtige valg, og ved 30 års jubilæet havde vi den glæde, at ca. 250 personer kikkede til vores reception.

- Det var en god oplevelse at opleve konkurrencenerverne og -suset igen, fortsætter Claus Iversen. – Samtidig havde vi næste generation med til skrue på bilerne, som jeg og Lene kørte i. Vi blev henholdsvis nr. 3 i Klasse 2 samt toer i Ladies Cup.

 

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

 - Den senere vinder i Klasse 1: Jan Rømer har lagt i front foran Benny Kristensen i NSU samt Claus Iversen i Opel Kadett.
Superildsjælen Kaj Storgaard kunne skue tilbage på 30 spændende år med Nysum Banen.
- MNJ’s nuværende formand: Finn Knudsen har også været med lige fra starten i 1987, og har bl.a. været løbsleder på mange af de 150 arrangementer på motorbanen.
- Bent BETTEMAND Sørensen stillede til start i en nostalgisk VW Boble, og fører kvalifikationsheatet an foran Jørn Kulle og Lene Iversen.
 - Søskendeparret: Claus og Lene Iversen nød gensynet med Folke Race.
 - Ved 30 års jubilæet har MNJ fået samlet et flot overblik over en spændende periode i motorklubbens historie.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877