Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Flotte resultater på hjemmebane i klubrally

Flotte resultater på hjemmebane i klubrally. 03-11-2021

Rutinerede rat-jonglører fra hele Danmark stævnede til Himmerland. Her bød Motorsport Nordjylland (MNJ) velkommen til Yokohama DM-finalen i klubrally, som blev afviklet i himmerlændingenes traditionsrige Yokohama Herregårdsløbet. Arrangementet har været afviklet uafbrudt gennem mere end 50 år, og havde udgangspunkt fra de fornemme faciliteter hos Himmerlands Erhvervs- og Gymnasiale uddannelser i Aars. Deltagerne blev udfordret af 6 prøvearealer i Aars' nordlige industrikvarter, der blev gennemkørt 2 gange.

- Mange klubrally-mandskaber ser frem til denne afrunding af sæsonen, oplyser løbsleder Preben Stensballe. – Her på kanten til efteråret/vinteren giver det deltagerne ekstra udfordringer omkring dækvalg og ideallinjer. Traditionen tro var det en spændende opgave for mandskaberne, som både konkurrerede om individuelle DM-titler samt 2021-finale i det jysk/fynske mesterskab (JFM).

- De fleste steder var asfalten tørt med enkelte fedtede og halvglatte pletter i skyggen, supplerer formanden for MNJ's rallyudvalg: Kim Naujokat Jensen. - Sammen med min hustru Maike kørte jeg med i Herregårdsløbet. Det skete for at genvinde DM-guldet i standardbils-klassen for såkaldte klassede dæk, hvor vi og konkurrenterne dyster på identiske Yokohama-dæk. Vi stillede til start i en Seat Ibiza Turbo, hvor vi lige skulle vænne os til de flere hestekræfter og undgå hjulspind. Slutresultatet blev en fornuftig sejr.

I klassen for non-rallybiler med frie dæk bød Yokohama DM-finalen på nordjysk succes. Her fik Kennet Larsen og Michael Thomsen lidt småproblemer med deres Volvo 850: - På de to sidste prøver fik vi problemer med differentialet. Vi listede os derfor gennem for at komme hjem over målstregen. Heldigvis havde vi opbygget et pænt forspring, og kom hjem over målstregen som danske vice-mestre!

For kategorien, rallybiler over 1.600 ccm. på klassede dæk, var der pæne forventninger til det rutinerede MNJ-rallypar, Niels og Inger Bjerre: - Vi fightede intenst med et mandskab fra Randers i en BMW 325i. Midtvejs havde vi opbygget et forspring på 5 sekunder, men samtidig var prøverne blevet hurtigere, da temperaturen var steget og der var kørt gummi i idealsporet. Det blev nu en tæt sekundfight mellem vores forhjulstræk og konkurrenternes baghjulsskub.

- Det var ret så nervepirrende, supplerer co-driver Inger Bjerre. - Strategien var derfor højt tempo med ekstra afstand til de strafgivende kegler, som hver giver 5 sekunders tidstillæg. Taktikken holdt desværre ikke helt vand, og vi blev DM-sølvvindere med en forskel på 3 sekunder.

I rookie-klassen var Emil Vinther Andersen og Mathilde Søndergaard ude at køre klubrally med deres BMW 325i for første gang i fuld skala: - Det var virkelig en fed oplevelse. Vores bil har tidligere kørt asfaltbaneløb, og har derfor spærre på de trækkende hjul for at undgå hjulspind. Dette bevirker uvilkårligt, at bilen hellere vil køre lige ud end at dreje skarpt! Jeg skal derfor have fundet en bedre balance i undervognen hen over vinteren. Vi lærte imidlertid en helt masse omkring klubrally, og er klar til at prøve kræfter med 2022-sæsonen.

 

Også MNJ-rookierne, Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pederen i Peugeot 106 Rallye, gjorde nye erfaringer omkring klubrally: - Vi kørte forkert på 3 ud af de 6 prøver inden midtvejspausen. De samme prøver skulle nu køres en gang mere, og vi brugte derfor power på at gennemgå flowet i prøverne minutiøst. Dette resulterede i en fed anden gennemkørsel og lidt mere konkurrence-overskud i kabinen!

Det polske klubrally-mandskab: Antoni Knoll og Marta Kurkowska fra MNJ måtte melde afbud til Yokohama Herregårdsløbet med influenza.

 

 af Åge Keseler Kirketerp,

- Kim og Maike Naujokat Jensen genvandt DM-titlen i en ny konkurrencebil.
- De ekstra hestekræfter fik Kim og Maike Naujokat Jensen styret hjem til en sikker DM-sejr.
- Niels og Inger Bjerre var ud over DM-sølvet og JFM-sølvet det hurtigste MNJ-mandskab, og genvandt derfor de traditionsrige Herregårds-pokaler
- Tre sekunder skilte nordjyderne fra DM-titlen.
- Kennet Larsen og Michael Thomsen hjemkørte et flot DM-sølv.
- Mekanikken gjorde knuder i slutfasen, men Kennet Larsen og Michael Thomsen scorede DM-medaljer i deres Volvo 850.
- Emil Vinther Andersen og Mathilde Søndergaard er et ambisiøst klubrally-par.
- Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen genfandt konkurrencemelodien i Yokohama Herregårdsløbet 2021.
- MNJ'eren Thomas Vigh Sørensen har holdt en lille konkurrencepause i efteråret 2021. For inden nåede han at score JFM-bronze med Mads Hasselbalch og Kristine Bitsch som co-drivere.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877