Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

- Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch scorede en fornuftig regnvejrsdebut uden fejlkørsler.

- Nordjyderne var godt tilfredse med DM-bronzen.

- Kennet Larsen og Natasja Wulff var godt tilfreds med deres dækvalg, som bed godt i den fedtede asfalt.

- En defekt håndbremse slog ikke Kennet Larsen og Natasja Wulff Nielsen ud af konkurrence-humøret.

Flotte DM-resultater på hjemmebane i klubrally

Rutinerede rat-jonglører fra hele Danmark stævnede til Aars. Her bød Motorsport Nordjylland (MNJ) velkommen til Yokohama DM-finalen i klubrally, som blev afviklet i himmerlændingenes traditionsrige Herregårdsløbet.

- Mange klubrally-mandskaber ser frem til denne afrunding af sæsonen, oplyser løbsleder Henrik Ladefoged Jensen. – Her på kanten til efteråret/vinteren giver det deltagerne ekstra udfordringer omkring dækvalg og ideallinjer. Traditionen var det en spændende opgave for mandskaberne, som både kørte om individuelle DM-titler samt bedste klubhold.

- Regn gjorde prøverne fedtede og halvglatte, supplerer formanden for MNJ's rallyudvalg: Kim Naujokat Jensen. - Med min hustru Maike kørte jeg selv med i Herregårdsløbet. Det skete for at fighte om DM-guldet i standardbils-klassen for såkaldte klassede dæk, hvor vi og konkurrenterne dyster på identiske Yokohama-dæk. Vi startede på nye fordæk, men de måtte slides lidt til, inden der var bare fornuftigt greb i den våde asfalt. En enkelt gang drillede bremseforstærkeren i vores Peugeot 206 GTI'er, men vi kom fejlfrit over målstregen til en DM-klassesejr (guld).

I rallybils-klassen op til 1.600 ccm. med frie dæk fik Christian André L.F. Christensen og Anders Gade Nielsen en lille lektion i, hvorfor motorsport ofte anvendes til hurtigt-testning af mekanikken i nye biler.

- En utæt pakdåse i gearkassen blev desværre vores exit, konstaterer Anders Gade Nielsen. - Den udsivende gearolie blev antændt på udstødningen. Vi valgte derfor at udgå af arrangementet, inden der skete alvorlige skader på vores Peugeot 106 GTI.

For kategorien, rallybiler over 1.600 ccm. på klassede dæk, var der pæne forventninger til det rutinerede MNJ-rallypar, Niels og Inger Bjerre: - Vi fightede intenst med et sydjysk mandskab i en tilsvarende Peugeot 306 GTI. Midtvejs havde vi opbygget et forspring på 10 sekunder, men samtidig begyndte servopumpen at gøre knuder, og i tomgang var der sled ingen styre-respons. Det sled noget i overarmene, og efter to bakninger undervejs skrumpede forspringet derfor ind til fire sekunder inden finaleprøven.

- Det var ret så nervepirrende, supplerer co-driver Inger Bjerre. - Strategien var derfor højt tempo med ekstra afstand til de strafgivende kegler, som hver giver 5 sekunders tidstillæg. Slut-taktikken holdt heldigvis vand i støvregnen, og vi blev DM-guldvindere med et forspring på 2 sekunder.

Også i rookie-klassen over 1.600 ccm. bød Yokohama DM-finalen på nordjysk succes. Men også her fik DM-favoritterne, Kennet Larsen og Natasja Wulff Nielsen,  småproblemer med deres Volvo 850: - I klubrally er håndbremsen vigtig for at komme hurtigt omkring de opstillede vende-kegler. I fightens hede fik jeg trukket så hårdt, at kablet sprang! Heldigvis havde vi opbygget et pænt forspring, og kom hjem over målstregen som danske mestre.

Klubkammeraterne, Thomas Vigh Sørensen og Kristine Bitsch, fik regnvejrs-debut i deres Peugeot 206 GTI: - De fysiske grænser for dækkenes ydeevne blev markant forandret. Vi brugte derfor de første prøver til at finde en god konkurrencerytme. Prøverne blev kørt 2 gange, og i anden halvdel af Yokohama DM-finalen i klubrally blev prøvetiderne markant bedre. Slutresultatet blev en fornuftig DM-bronze.

Herregårdsløbet var samtidig DM for bedste klubhold i klubrally, og Kim Naujokat Jensen håbede derfor på en hjemmebanesejr: - Et klubhold består af 5 mandskaber, hvoraf de tre bedste klasseplaceringer er tællende til slutresultatet. Med tre klassesejre blev MNJ danske mestre, men blev fulgt til målstregen af Randers Auto Sport, Østjyderne havde fremtryllet tre klubhold, og blev DM-sølvvindere foran Kjellerup og Omegns Motorklub.

 

Med venlig hilsen

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

- MNJ'erne var stolte over at blive danske klubhold-mestre i Herregårdsløbet.

- Christian André L.F. Christensen og Anders Gade Nielsen udgik midtvejs med gearkasse-problemer.
- Christian André L.F. Christensen (t.h.) skifter i 2020 til mini rally.
- Niels og Inger Bjerre hjemkørte flot og koncentreret DM-guld på det regnglatte underlag.
- Bjerre-parret var hurtigste MNJ-mandskab, og scorede derfor Herregårds-pokalerne for tredje år i streg.
- Kim og Maike Naujokat Jensen gik til makronerne på hjemmebane i deres Peugeot 206 GTI.

- Team Naujokat scorede et flot DM-guld.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877