Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Flot sekundtæt slutfight i JFM i klubrally.

Flot sekundtæt slutfight i JFM i klubrally.

Rutinerede rat-jonglører fra hele Danmark stævnede til Himmerland, selv om det traditions-arrangementet: Herregårdsløbet "kun" var udskrevet til 2022-finalen i den jysk/fynske mesterskab i klubrally. Motorsport Nordjylland (MNJ) har afviklet motorløbet uafbrudt gennem mere end 60 år – bort set fra et utilsigtet Corona-afbræk i 2020.

- Mange klubrally-mandskaber ser frem til denne afrunding af sæsonen, oplyser løbsleder Preben Stensballe. – Her på kanten til efteråret/vinteren giver det deltagerne ekstra udfordringer omkring dækvalg og ideallinjer.

- De fleste steder var asfalten tør med enkelte fedtede og halvglatte pletter i skyggen, supplerer formanden for MNJ's rallyudvalg: Kim Naujokat Jensen. - MNJ havde to guld-kandidater i rookie-klassen: begynder, og som nr. 2 og 3 på startlisten skulle de være lidt forsigtige med underlaget.

De nye klubrally-venner: Antoni Knoll og Marta Kurkowska (Peugeot 206 Gti) fra Polen var helt oppe på lakridserne for at vinde på "hjemmebane" i Himmerland: - Vi har gennem 2022-sæsonen haft en jævnbyrdig point-fight med klubkammeraterne, Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pederen i Peugeot 106 Rallye. Den bedste indbyrdes præstation ville vippe JFM-titlen til vores eller deres fordel!

Polakkerne fik en nervøs start på Herregårdsløbet, hvor de kom til at køre lidt for langt på den første prøve: - Vi bed dog tænderne sammen, og efter prøve 3 havde vi et forspring på 11 sekunder, men dette forduftede på fireren, da vi vendte bilen rundt lidt for tidligt. Resultatet var et afgørende tidstillæg på 25 sekunder, som vi prøvede på at minimere på de følgende prøver.

Niclas Achard Henriksen supplerer: - Vores opgave var nu at køre kontrolleret og fejlfrit. Vi blev dog mindet om, at man ikke skal spise bjørnen før den er skudt! På finaleprøven svigtede vores håndbremse, hvorefter vi kom på besøg i en tjørnehæk! Dog havde vi et tidsforspring at tære på, hvorfor vi kom over målstregen i Herregårdsløbet 2022 som klassevindere og dermed jysk/fynske mestre.

MNJ'eren Christian André Lykke Falck Christensen kører normalt DM-rally sammen med Niels Bjerre i en Peugeot 106 GTI: - Vi har udført en gennemgribende renovering af rallybilen, og vi ønskede derfor ikke at udfordre defekt-skæbnen. Allerede i den næstkommende weekend skal vi køre DM-finalen 2022 omkring Stoholm. Derfor stillede jeg til start sammen med min rally-mekaniker Frederik Christensen i en Skoda CityGo.

- Jeg har aldrig før prøvet at være co-driver, konstaterer Frederik Christensen. - Det var noget af en oplevelse, og motorløbet gik fornuftigt. Vi scorede en fejlkørsel på samme prøve som vores polske venner, men ellers havde jeg fornuftigt styr over at få dirigeret Christian i den korrekte retning. Vi scorede en slutplacering midt i klassen.

For det rutinerede MNJ-rallypar, Niels og Inger Bjerre, var Herregårdsløbet en lidt speciel oplevelse: - På forhånd var vi jysk/fynske mestre i vores bubik-klasse. Vi kunne derfor køre uden medalje-nerver, men vi havde alligevel godt tempo i vores Peugeot 306 GTI. Slutresultatet blev en etter samt femteplads generelt, og vi blev samtidig kåret som hurtigste MNJ-mandskab.

I klassen for non-rallybiler med frie dæk var de regerende vice-mestre fra 2021 på visit. MNJ'erne, Kennet Larsen og Michael Thomsen, var ikke helt konkurrence-skarpe, men havde en sjov efterårsdag i deres Volvo 850: - Vi kørte lidt for tæt på enkelte opstillede kegler, hvilket gav tidstillæg. Derfor sluttede vi midt midt i klassen på resultatlisten.

Herregårdsløbet 2022 havde rallycentrum i Aars, og fik anerkendende klapsalver af deltagerne efter præmieoverrækkelsen.

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp

- Antoni Knoll og Marta Kurkowska fightede sig til JFM-sølvmedaljer.
- Antoni Knoll og Marta Kurkowska havde familie og venner med som supporters til JFM-finalen i Herregårdsløbet.
- Kennet Larsen og Michael Thomsen gik til makronerne i deres Volvo 850.
- Kennet Larsen og Michael Thomsen har holdt en lille JFM-pause i 2022.
- Traditionen tro kørte Niels og Inger Bjerre kompetent klassesejren hjem.
- Rallychaufføren, Christian A.L.F. Christensen, savnede lidt bundtræk i Skoda CityGo'eren, som ellers er en eminent klubrallybil.
- Christian A.L.F. Christensen gav sin mekaniker Frederik Christensen en grundig instruktion inden start.
- Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen blev udfordret af regnvåde pletter på vej til JFM-guldet.
- Der blev snakket taktik med kriblende maver for Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen inden starten på Herregårdsløbet 2022.
- Niels og Inger Bjerre var ud over JFM-guldet det hurtigste MNJ-mandskab, og genvandt derfor de traditionsrige Herregårds-pokaler.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877