Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Flot DM-slutspurt for nordjyder i Cross Kart

Opbakningen og interessen for at deltage i den hidsige Cross Kart vokser støt og roligt i Danmark. CK-kørerne fra Motorsport Nordjylland (MNJ) bidrager til den positive udvikling, og gjorde sig flot bemærket i DM-slutspurten. Medaljeplaceringerne blev afgjort på det nyombyggede offroad-stadion ved Korskroen – lidt uden for Esbjerg.

- I CK MINI får knægtene/pigerne de første erfaringer med at holde tempoet oppe gennem svingene, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. – Det kræver både gåpåmod og fightervilje. Kørerne sidder så lavt over jorden, at de ikke kan overskue hele svinget, når de lægger an til drejningen.

Felix Kjeldsen har kørt stabilt gennem hele 2018-sæsonen, hvorfor slutresultatet blev DM-bronze i CK MINI. I samme klasse missede Marius Hejslet to DM-afdelinger, men fremviste stigende formkurve i efterårs-halvdelen, hvilket gav DM-femmeren sammenlagt.

- Man kan bortsmide resultaterne fra en enkelt løbsweekend, fortsætter Finn Knudsen. – Men ellers er der DM-placeringspoint på højkant i hvert eneste heat. Kørerne kan derfor ikke lurepasse sig til en topplacering på DM-sejrspodiet.

I CK 85 har frontkørerne fra det norske mesterskab anvendt muligheden for ekstra konkurrence-træning i den danske løbsserie.

- De norske gutter giver fuld gas, konstaterer Finn Knudsen. – Det er derfor en spændende oplevelse for danskerne, når de kan følge med og banke nordmændene. I DM-slutstillingen spurtede MNJ’eren Kevin Daarbak ind på DM-sølvet foran klubkammeraten Oliver Lucas Jensen.

I CK 125 sluttede 2 nordmænd øverst på DM-sejrspodiet, men på DM-bronzen kom Morten B. Bertelsen fra MNJ efter en kontrolleret finalespurt.

- Hos CK 250’erne har der været drabelige placerings-dyster, oplyser Finn Knudsen. - Her var Lucas B. Staun godt tilfreds med den samlede fjerdeplads efter sin første DM-sæson i klassen.

I sin anden CK-sæson overhovedet viste MNJ’eren: Peter Olesen, at den heftige CK 650-klasse virkelig er guf for den nordjyske kører. Med en flot finalesejr på Korskro-motorbanen blev DM-guldet sikkert hjemkørt foran to sjællandske konkurrenter. Her sluttede den tidligere danske mester: Dennis Munch på en samlet firer efter en 2018-sæson med op- og nedture.

- CK Extreme er en spændende fartmaskine og nyskabelse inden for Cross Kart, afslutter Finn Knudsen. – TOP TRE har været tre MNJ-kørere, og DM-guldet blev scoret af suveræne Søren Jelsbak foran Christian Juel og Nicklas Lucas Jensen. Meget tyder desuden på, at CK Extreme vokser sig endnu større i 2019-sæsonen. Allerede i DM-slutspurten meldte flere nye kørere sig på startlisten.

 

Med venlig hilsen

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Felix Kjeldsen scorede DM-bronze efter en flot 2018-sæson i CK MINI.

- Marius Hejslet sluttede 2018-sæsonen af med en topplacering, og scorede samtidig DM-femmeren sammenlagt.
- Efter nogle tætte dyster med de norske konkurrenter blev Kevin Daarbak nr. 2 i DM for CK 85.

- Oliver Lucas Jensen spurter ind på DM-bronzen i CK 85.

- Morten B. Bertelsen gik til stålet i CK 125, og hjemkørte en flot DM-bronze.

 - Lucas B. Staun blev sammenlagt nr. 4 i DM for CK 250.

- Allerede i sin anden sæson blev Peter Olesen dansk mester i CK 650.

- Efter en ”elevatorsæson” hjemkørte Dennis Munch en firer i DM 2018 for CK 650.

- Med en overbevisende sæson i CK Extreme scorede Søren Jelsbak DM-titlen i CK Extreme.
- Christian Juel blev en sikker toer sammenlagt i CK Extreme.

- Nicklas Lucas scorede DM-bronze i sin debutsæson for CK Extreme.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877