Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Fartnyhed i RallyX Nordic bliver ekstra spektakulær på Nysumbanen

For tredje år i streg kan Motorsport Nordjylland byde velkommen til tempofesten: RallyX Nordic - presented by Cooper Tires - på Nysumbanen. I løbsweekenden: 1. & 2. juni bliver RC-stadionets pit fuldproppet med nordeuropæiske teams – fordelt på fire heftige startfelter.

- Det kommer til at gungre i asfalten og gruset/kridtet på Nysumbanen, forklarer banekoordinator Kaj Storgaard. - Som et nyt kolorit kan vi præsentere CrossCar. Foreløbig har 5 danske teams meldt sig på startlisten, hvor der bliver heftig og intens fight om at komme med blandt de 12 kørere i semifinalerne. 

- CrossCar er kongeklassen hos de hidsige karts, supplerer MNJ’s formand Finn Knudsen. – Faktisk er det offroad-banesportens allerhurtigste klasse. De kører hurtigere (med baghjulstræk) på en baneomgang end Supercar’erne, som ellers både har firehjulstræk og turbo.

- Publikum har virkelig noget at glæde sig til, konstaterer løbsleder Carsten Storgaard. – De skandinaviske topkørere giver fuld gas - lige så længe hjulene har jordkontakt. Kun målflaget eller en rulletur på taget får foden væk fra speederen. Vores skandinaviske venner har desuden ”smugtrænet” i vinters med RallyX Nordic On Ice på de frosne søer nordpå.

De 5 danske deltagere er MNJ’erne: Søren Jelsbak (regerende dansk mester), Dennis Munch, Tobias Andersen samt midtjyden: Lars Nielsen og vendelboen: Leon Sørensen.

- RallyCross og CrossCar er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, fortsætter Finn Knudsen. – I RallyCross er Supercar-konceptet en videreudvikling af de firehjulstrukne turbo-rallybiler i World Rally Championship (WRC). Enhver WRC-bil med respekt for sig selv yder 300 HK/550 Nm under motorhjelmen, men en Supercar har omtrent det dobbelte til rådighed (600 HK/900 Nm).

I 2018 blev Supercar-finalen lidt uventet/overraskende vundet af MNJ’eren, Ulrik Linnemann, i VW Polo 6R RX SuperCar: - Allerede i første kvalifikationsheat gik gearkassen i stykker, men vores mekanikere knoklede heroisk, så jeg kom til kørende igen. I finalen gik jeg i front efter en kanonstart, og endelig blev jeg tilsmilet af konkurrenceheldet og scorede min allerførste internationale sejr i Supercar.

I år stiller Ulrik Linnemann til start med optimeret konkurrencegrej. Nordjyden har indledt et racing-samarbejde med det svenske RC-topteam: Olsbergs MSE, og er derfor skiftet til Honda Civic RX SuperCar.

MNJ’eren Dennis Rømer satser i Supercar på at forbedre sidste års semifinale-plads til en placering i TOP SEKS: - Vores VW Polo 6R RX SuperCar har fået en gennemgående optimering i vinter-pausen. Raceren har været skilt ad til allersidste møtrik og karosseriet er blevet rettet op efter sidste års intense konkurrence-fight.

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Den regerende danske mester i CrossCar Xtreme: Søren Jelsbak er klar til en heftig nordeuropæisk dyst (Foto: k-j-foto).
- Den tidligere danske mester i den næstskrappeste klasse (CK 650): Dennis Munch stiller til start i den portugisiske Semog-racer (Foto: k-j-foto).
 - Unge Tobias Andersen tager springet til CrossCar Xtreme, og glæder sig til den spektakulære konkurrence i RallyX Nordic 2019 på hjemmebane (Foto: k-j-foto).
- Efter utallige år i Folke Race og RallyCross får midtjyden Lars Nielsen debut i CrossCar Xtreme, og det har han IKKE fortrudt (Foto: k-j-foto)!
- Efter en længere motorsports-pause er vendelboen: Leon Sørensen tilbage med fuld power i CrossCar Xtreme (Hoffmann Foto).
- Ulrik Linnemann sigter mod et forsvar af totalsejren fra 2018 på hjemmebane med sin Honda Civic RX SuperCar.
- MNJ’eren: Dennis Rømer går efter en slutplacering i TOP SEKS.
 - Alt kan ske på Nysumbanen i RallyX Nordic 2019. Sidste år vinkede Oliver Solberg farvel til finalesejren, da turboen lavede en uventet burn out.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877