Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

DM-rallyfeltet klapper hestekræfterne i Himmerland.

af Åge Keseler Kirketerp

Motorsport Nordjylland (MNJ) havde med spænding set frem til at præsentere DM-premieren 2020 i rally med et udfordrende Rally Himmerland lørdag d. 25. april. Den aktuelle Covid-19 pandemi har dog spændt kraftigt ben for projektet.


Generalvinderne Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen var flyvende på Lindum-prøven i Ecoteck Rally Himmerland 2015, som også er på menuen i 2020

- Hovedparten af et rally foregår i udendørs omgivelser med masser af frisk luft, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Publikum bliver ikke stuvet sammen som til f.eks. en rockkoncert eller en fodboldkamp. Gennem rallyet overleveres der selvfølgelig nogle dokumenter mellem løbsledelsen og deltagerne. Men denne forretningsgang kunne nemt afvikles med større hygiejne-omhyggelighed, end der f.eks, er ved indkøb i et supermarked. Udluftning og afstand mellem personer ville med lidt smidighed ikke være noget problem.

MNJ respekterer selvfølgelig de retningslinjer, som er udstukket omkring antallet af personer i samme lokalitet – i skrivende stund: 10.


MNJ'eren: Christian André Lykke Falch Christensen skifter i 2020 til rally i fuld skala sammen med Kristine Bitsch.

- Rally Himmerland 2020 bliver afviklet senere hen på forsommeren, fortsætter Bjarne Sørensen. - Vi påregner at afvikle rallyet lørdag d. 30. maj som PLAN A. Der er næsten lige så mange gæt på en normalisering efter Covid-19, som der er eksperter. Arrangementet vil dog kunne afvikles, såfremt forsamlings-klausulen bliver mindst 500 personer. Så vil vi kunne styre deltagerne og publikum, sådan at tingene kan afvikles smittemæssigt forsvarligt.

Løbsledelsen for Rally Himmerland tager i øvrigt med ophøjet ro. I 1992 oplevede Himmerland et snekaos, hvor rallyfeltet ikke kunne forcere bakkerne i Hobro by, og desuden blev flere af hastighedsprøverne aflyst, fordi sneplovene ikke kunne nå at rydde dem.


DM-rallyfeltet besøgte også Nysumbanen i 2015, hvor Christian K. Jensen og Freddy Petersen gik til makronerne.

- DM-premieren bliver dog værd at vente på for deltagerne, fortsætter Bjarne Sørensen. - Vi har sammenstrikket et kompakt og hæsblæsende rally med udgangspunkt fra Nysumbanen. 162 km. hastighedsprøver er på motorløbs-menuen fordelt på kun 4 prøveområder, som gennemkøres 2 gange hver. Deltagerne får derfor behov for at køre både taktisk og med kontrolleret hurtighed. Normalt udgår en tredjedel af startfeltet, fordi de fysiske love bliver udfordret både mekanisk og spørgsmålet omkring at holde rallybilen på asfalten/gruset.


MNJ'erne; Jan Petersen og Jeanette Kvick ser frem til at DM-rallysæsonen startet op med deres VW Polo S2000.

- Som en ekstra kolorit præsenterer MNJ to helt nye hastighedsprøver, supplerer viceløbsleder Henrik Ladefoged Jensen. - Hovedparten af disse prøver har ikke før haft besøg af en rallybil i fuldfart. Traditionen tro har vi mødt stor velvilje fra lodsejerne til motorløbet.

Løbsledelsen er klar over, at Danmark styrer i ukendt erfarings-land, hvad angår ophævelse af restriktioner. Derfor har MNJ som PLAN B at afvikle Rally Himmerland 2020 på lørdag d. 25. juli.

RALLY HIMMERLAND 2020

 

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877