Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

DM-finale med fight til målstregen

Der blev gået til makronerne, da Motorsport Nordjylland (MNJ) blændede op for Rally Cross Nordjylland 2017. Som ventet blev arrangementet ramme for en nervepirrende og spændende DM-finale for både Rally Cross og Cross Kart.

- Kørerne tog lidt flere chancer end normalt for at score de afgørende placeringspoints, oplyser løbsleder Finn Knudsen. - Konkurrenceheldet var ikke altid med modige chauffører, men publikum fik virkelig noget på oplevelses-kontoen.

I den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 var der lagt op til en intens slutspurt om DM-sølvet. Her havde Allan Jørgensen fra MNJ et enkelt points forspring til ærkerivalen: Jesper Christensen fra Vendsyssel.

- I anden heatrunde opgav min racer-gearkasse at køre motorløb, konstaterer Allan Jørgensen. - Vi måtte derfor i huj og hast skifte til en standard-gearkasse, hvor kun første og andet gear var til rådighed! Jeg kørte derfor næste heatrunde med motoren i fulde omdrejninger på ligeud-strækkene, hvilket den desværre ikke kunne holde til…..

Allan Jørgensen nåede dermed ikke i finalerne, men scorede alligevel en flot DM-bronze. I SUPER 2000 var klubkammeraten Dennis Rømer på vej til et topresultat i sin Fiat Bravo, men i semifinalen fik nordjyden problemer: ”Rattet og hjulene var ikke helt enige om fremadretningen, hvorfor jeg måtte udgå af DM-finaleløbet!”

I SUPER 1600 nåede den nykårede danske mester: Jacob Wunderov ikke hjem over målstregen. Derimod scorede Magnus Dall fra MNJ sejren efter en dramatisk finale, hvor en konkurrent satsede på en overhaling i næstsidste sving, men røg ud i sikkerhedssandet.

I den tunede klasse SUPERNATIONAL med racere over 2 liters motor-volumen var den flerdobbelte danske Peder T. Jensen fra Viborg tilbage i fuld racing-fart med en sejr. Lige i slipstrømmen fulgte Morten Schnack fra MNJ i Volvo 240, hvorimod Jakob Pedersen (MNJ) cementerede sin DM-sølvmedalje med en treer i Rally Cross Nordjylland 2017.

Finn Knudsen er også formand for MNJ: - I Cross Kart gjorde motorklubbens medlemmer sig stærkt gældende med 3 danske mestre og i alt 10 DM-medaljer ud af 18 mulige.

Hos CK MINI blev DM-sølvet hjemkørt af Josefine Wunderov, som blev finalevinder foran klubkammeraten Marius Hejslet. Her scorede Anders Rømer DM-bronze efter en femmer i finalen.

- I CK 85 har MNJ-knægtene: Nicklas Lau, Kevin Daarbak og Mads Laulund fightet jævnbyrdigt gennem 2017-sæsonen, oplyser Finn Knudsen. - Nicklas afsluttede en flot 2017-sæson med DM-guld, og Kevin scorede DM-toeren i tæt infight med den norske gut: Emil Bujordet (DM-bronze).

Også i CK 125 gjorde nordmændene sig gældende. Tobias Andersen blev nr. 2 i DM-finalen, og scorede dermed kontrolleret DM-guld 2017. Morten Bertelsen hjemkørte DM-bronze lige i slipstrømmen på Thomas E. Murstad fra Norge.

På forhånd var Tobias Daarbak blevet kåret som dansk mester i CK 250, og scorede dermed en DM-titel for syvende år i streg. Ærkerivalen Daniel Johansen kørte sig sikkert hjem til DM-sølvet efter en flot 2017-sæson.

Hos CK 650 blev DM-slutspurten for Søren Jelsbak spoleret af tekniske småproblemer, men nordjyden scorede en flot DM-bronze.

En ny klasse i Cross Kart er den heftige CK Extreme. I DM-finalen vandt Niclas Lucas Jensen foran klubkammeraten Christian Juel. I DM-slutstillingen blev resultatet guld og bronze.

 

Med venlig hilsen

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Super-fighteren Allan Jørgensen udskiftede gearkassen, men nåede ikke med i finalerne.
- Allan Jørgensen var lettet og glad for DM-bronzen i SUPER 2000.
- Dennis Rømer fik problemer med styretøjet i sin hurtige Fiat Bravo.
- Jacob Wunderov genvandt sit danske mesterskab i SUPER 1600.
 - Morten Schnack scorede en flot andenplads på et hjul.
- Jakob Pedersen hjemkørte DM-sølvet sikkert i SUPERNATIONAL.
- Josefine Wunderov har fremvist stigende race craft frem til DM-sølvet i CK MINI.
 - Anders Rømer scorede en flot DM-bronze i sin debutsæson for CK MINI.
– Nicklas Lau afsluttede en flot 2017-sæson med DM-guld i CK 85.
- Finalemarginalerne faldt ud til fordel Kevin Daarbak med DM-sølv i CK 85.
 - Tobias Andersen holdt nerverne i ro, og scorede sikkert DM-guld i CK 125.
- Morten Bertelsen sneg sig omkring hjørnet, og fightede sig til DM-bronze i CK 125.
- CK 250-køreren: Tobias Daarbak forsatte en imponerende sejrsrække med sit 7. DM-guld i streg.
- Daniel Johansen fik DM-sølv efter en heftig DM-slutspurt i CK 250.
- Søren Jelsbak fik problemer med konkurrencemateriellet, men hjemtog alligevel DM-bronze i CK 650.
- Niclas Lucas Jensen blev første DM-vinder i CK Extreme.
- Christian Juel scorede DM-bronze i CK Extreme, og gav Niclas Lucas Jensen kamp til målstregen.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877