Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

4 danske medaljer i nordeuropæisk RC-finale

Som optakt til RallyX Nordic 2018 på Rally Cross-stadionet var Motorsport Nordjylland vært for det nordeuropæiske (NEZ) 2WD-mesterskab i Rally Cross. Deltagerne fik svære betingelser med at ramme det rette dækvalg og set up, da regnskyerne tog hævn for utallige dages tørke.

- Vi kikkede lidt nervøst på den lokale vejrudsigt fra DMI, oplyser løbsleder Carsten Storgaard. – Eksperterne lovede egentlig tørvejr hen til efter eftermiddagens finaler, men regnskyerne var blevet utålmodige efter at sætte dagsordenen.

I NEZ 2000 benyttede mange af deltagerne fra SuperTouring i RallyX Nordic 2018 muligheden for at smugtræne på Nysum Banen. Allan Jørgensen (Opel Corsa C) og Torben Dejligbjerg (VW Polo) fra MNJ skulle derfor dyste mod kørere fra EM-serien.

- Til trods for en gevaldig snurretur kvalificerede jeg mig til semifinalen, oplyser Allan Jørgensen. – Jeg skulle dyste mod 4 norske kørere, som havde lidt flere hestekræfter under motorhjelmene. Jeg kom afsted som femmer, og var en overgang oppe på en treer og dermed finaleplads. Lige efter den afgørende overhaling kom jeg uden for idealsporet, og den norske konkurrent udnyttede situationen til at slå tilbage.

Torben Dejligbjerg nåede også frem til semifinalen, hvor slutresultatet blev en sekser.

I NEZ OPEN – klassen for heftige tunede 2WD’ere med baghjulstræk – havde Kenneth Konge (BMW E36) og Erling V. Krog (Opel Manta B Evo) nogle drabelige positions-dyster på det til tider meget fedtede underlag.

- Jeg døjede lidt med brændstoftilførslen i kvalifikationen, konstaterer Erling V. Krog. – Der var dog fuld power på raceren i finalen, hvor slutresultatet blev en treer og dermed NEZ-bronze.

- Min BMW har mange hestekræfter, supplerer Kenneth Konge. – Jeg fik derfor småproblemer med dækvalget og opsætningen af undervognen, fordi vejrbetingelserne skiftede hele tiden. Jeg er derfor meget godt tilfreds med NEZ-sølvet, som jeg scorede i tæt fight med svenskeren: Mikael Persson.

I den tunede 1,6 liters-klasse: NEZ 1600 gjorde den flerdobbelte EM-medaljetager, Ulrik Linnemann fra MNJ, et uventet come back: - Denne løbsweekend var den eneste i år, hvor jeg havde mulighed for at køre foran mit trofaste danske publikum. Derfor blev vi enige, at det var en god anledning til at lufte FRIDA, som min 1600 EM-racer har som kælenavn.

Nordjyden satte et par facitstreger under sit side-valgsprog: MOTORSPORT - ER AT LEVE. Kvalifikations-heatene blev vundet med overbevisning, og finalesejren blev sikkert hjemkørt foran den norske jente: Lise Marie Sandmo. Klubkammeraten: Mads K. Andersen spurtede ind på tredjepladsen og NEZ-bronzen, hvorimod lillesøster: Majbritt scorede fireren. Det var tæt på en familie-duo på sejrspodiet.

Motorsport Nordjylland puster nu ud efter en spektakulær opstart på 2018-efterårssæsonen. For ude venter en kombineret Folke Race og Rally Cross-weekend: 8.-9. september.

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

 - Allan Jørgensen fightede sædvanen tro med fuld musik, og var tæt på at nå finalen i NEZ 2000.
- Torben Dejligbjerg er i 2018 skiftet fra SUPER 1600 til SUPER 2000, og MNJ’eren finder mere og mere speed i sin VW Polo.
 - Erling V. Krog fightede sig flot til NEZ-bronze i NEZ OPEN.
 - Kenneth Konge havde nogle udfordringer med det våde underlag, men hjemkørte NEZ-sølv med bravour.
 - MNJ’erne: Kenneth Konge (nr. 2) og Erling V. Krog scorede NEZ-medaljer sammen med svenskeren: Mikael Persson.
 - Ulrik Linnemann blev nordeuropæisk mester i NEZ 1600 med FRIDA.
 - Mads K. Andersen i VW Polo spurtede ind på NEZ-bronzen i NEZ 1600.
 - Det var tæt på to søskende på sejrs-podiet, idet Majbritt Linnemann scorede fireren i NEZ 1600.
 - Ulrik Linnemann blev nordeuropæisk mester i NEZ 1600 sammen med nordmanden: Lise Marie Sandmo (sølv) og Mads K. Andersen (bronze)
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877