Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Zulu Djævleræs = Folkerace??

For nogen helt bestemt, men der køres væsentligt hurtigere.
 
Kan du huske Zulu Djævleræs, som efterfølgende kom til at hedde 5. gear og i dag Strong? Det startede på Nysumbanen, hvor der i dag også køres folkerace, som minder rigtig meget herom. Der køres dog ikke stunt eller med campingvogn, men alligevel er der næsten altid kolbøtte garanti.
 
Kører de som om, de har stjålet bilen og har politiet lige i hælene? Øh ja!
 
Der køres på en terrænbane på mellem 500 og 1.000 meter, hvor minimum 50% skal være grus, sand jord eller græs og resten asfalt. Der køres 4 omgange (6 i finalerne), så er der bare en lille chance for en overhaling, er det blot at køre efter det. Der starter 6 biler på række, så det er bare om at komme ud af starthullerne, når det grønne lys tændes.
 
På en af omgangene skal jokerlappen/det alternative spor gennemkøres. Det er et ekstra stykke bane, der forlænger omgangen. Man bestemmer selv hvornår, så den planlagte taktik inden løbet, kan blive ændret flere gange, alt efter hvordan løbet udvikler sig. Der er ingen radiokommunikation med omverdenen, så køreren skal selv holde øje med konkurrenterne og planlægge omgangene samt jokerlappen bedst muligt.
 
Alle biler er lukkede personvogne og stationcars, der er, eller har været, typegodkendt i Danmark. Kun biler med 2 hjuls træk må deltage. Bilerne er delt op i 2 kategorier. I klasserne Super & Ladies, ja sidstnævnte er en klasse kun for kvinder, er det tilladt at ligge en hvilken som helst motor i. I klasserne Junior & Standard må der ilægges en motor, som den specifikke bilmodel er, eller har været, typegodkendt med i Danmark. Dog max. 4 cylindere.
 
Grunden til, at bilerne ser lidt hærget ud, skyldes at de altid er til salg. Sikkerheden er naturligvis altid i top, og bilen bliver altid tjekket, inden den kører på banen, men der bliver ikke brugt mange ressourcer på buleudretning samt smukkesering af det ydre, da køreren ikke er sikker på at få sin bil med hjem igen.
 
Skulle du blive fristet til at komme ud at køre, så mød op til et folkerace løb. Efter sidste heat er kørt, er der budrunde på 15 minutter, hvor alle kan byde på bilerne. Det koster 200 kr. pr. bud, og der kan bydes så mange gange man vil og få så mange forskellige biler, som man har lyst til. Er der flere bud på en bil, trækkes der lod mellem de bydende.
 
Der er faste priser på bilerne. Junior & Standard biler koster 5.000 kr., mens Super & Ladies koster 9.000 kr. Det er altså ikke muligt at ”vinde” en bil ved at være højstbydende.
 
Det er altså nemt at komme i gang. Mød op til et løb, byd på en bil, kom på kursus hos Motorsport Nordjylland, køb en hjelm, en dragt, et par handsker samt sko, (spørg gerne til råds inden der købes ind), og så er det bare derudad. 
 
Ønsker du at se, hvordan det hele foregår, så møde op på Nysumbanen den 22. juni 2019 fra kl. 09.00, hvor der afvikles danmarksmesterskab i Folkerace.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877