Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Søskendepar i banesport på løst underlag

Banesport på løst underlag har altid været et stort emne i fritids-snakken hos familien Wunderov fra Motorsport Nordjylland. Projektet startede med bedsteforældrene: Ole og Birthe, som prøvede kræfter med Folke Race.
- Specielt Birthe fik blod på tanden med at køre motorløb, konstaterer far Martin. – I 1984 og 13 sæsoner frem fightede hun mod mænnerne/knægtene i Klasse 1 (auktionspris 6.000 kr.). Det var først hen i halvfemserne, at pigerne fik deres egen klasse: Ladies Cup.
- Mig og min lillesøster Josefine har hørt mange sjove historier fra bedstemors oplevelser udi Folke Race, supplerer Jacob Wunderov. – Hun var også meget sej til at give konkurrenterne baghjul, og hun har da også linet 23 pokaler op hjemme på præmiehylden.
Far Martin arvede nu moderens kørerdragt, og overtog Wunderov-familiens udfoldelser på FR-banerne.
- Jacob var flink til at hjælpe med at skrue i racerne, fortsætter Martin Wunderov. – Folke Race afvikles i almindelige standardbiler, hvor indmaden i passager-kabinen er fjernet. Herefter er der indsat et sikkerhedsbur, og samtidig sidder køreren med styrthjelm i et godkendt motorsports-sæde. Den gode sikkerhed bevirker, at man i uheldigste fald kun får et par småknubs, såfremt man i fightens hede scorer en kolbøtte.
I 2012 arvede Jacob Wunderov kørerdragten og blev dansk mester i Folke Race for U16-klassen. Succesen blev året efter fulgt op med DM-guld i U18, hvor kørerne er 17/18 år.
Rollefordelingen under motorløbene er byttet om for far og søn: - Jeg skruer nu i raceren på løbsdagen, mens Jacob får mulighed for at slappe af mellem heatene. Vi har dog altid forberedt bilerne sammen, fordi vi vil altid selv være sikre på konkurrence-materiellet inden løbsweekenden. Det har da også bevirket, at Jacob er blevet automekaniker. Han skiftede nu til Rally Cross, hvor vi fik fat i en Honda Civic, som er blandt top-bilerne i den serienære 1,6 liters klasse. Jacob er en teknisk god og stabil kører, som efter jævnbyrdige dyster scorede DM-guld i både 2014 og 2015.”
I 2016 stod der SUPER 1600 på menuen, hvorfor der blev lagt en tunet motor i fronten på Honda Civic’en. Efter en tæt konkurrence mod mærkekollegaen Rasmus Vorre blev endnu et dansk mesterskab skrevet på CV’et.
Efter 5 DM-guldmedaljer i streg fik MNJ’eren – lidt forsinket – nogle store skulderklap, idet han ved Danish Motorsport Award blev kåret som Danmarks banesports-talent i offroad 2016.
Omkring fremtidsplanerne konstaterer Jacob Wunderov: - I 2017 fortsætter jeg i SUPER 1600, og her er DM-premieren sidst i april på NisseRingen ved Næstved. Herudover påregner jeg at snuse til det nordeuropæiske mesterskab i klassen.
Far Martin har fået lidt ekstra travlt i pitteltet, idet lillesøster Josefine er startet op i Cross Kart (CK Mini): - Josefine har vist gode takter i CK Mini, som er en god mulighed for at sluse nye talenter ind i off road-banesporten. Hun hygger sig med udfordringerne og kammeraterne i klassen.
- Forhåbentlig får hun også brug for min kørerdragt i Folke Race! afslutter Birthe Wunderov med et glimt i øjet.
 
MED VENLIG HILSEN
MOTORSPORT NORDJYLLAND
Åge Keseler Kirketerp,
Forsythiavej 15, 9500   Hobro.
Tlf.: 53 38 68 32.
- Jacob Wunderov går til makronerne i SUPER 1600 med kontrolleret firehjulsdrift.
- Josefine og Jacob Wunderov ser frem til en spændende 2017-sæson i Cross Kart og Rally Cross.
- Velfortjent blev Jacob Wunderov kåret som Årets banesportstalent på løst underlag i 2016.
- Josefine Wunderov viser gode motorsports-takter i Cross Kart Mini.
- Selv under vanskelige baneforhold præsterer Jacob Wunderov overbevisende kørsel i Rally Cross.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877