Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

RallyX Nordic nomineret til Årets Motorsports Event

Motorsport Nordjylland (MNJ) fik i 2017 nye spændende udfordringer som arrangør af den danske afdeling af RallyX Nordic. Rally Cross Denmark 2017 løftede dansk Rally Cross et niveau op i publikums-interesse, og er derfor blevet nomineret til Årets Motorsports Event 2017 ved Danmarks Motorsport Award.

- Rally Cross er specielt stort i Norge og Sverige, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. - Siden 1978 har kun en russer og en brite formået af blive europamester i 4WD-klassen. Ellers er EM-titlen gennem 40 år gået til enten Norge eller Sverige. Succesen fortsætter på den anden side af Nordsøen og Kattegat, og derfor havde 14 RX Super Car-teams fra Norge og Sverige fundet vej til vores motorbane i Nysum.

- Rally Cross er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, supplerer løbsleder Carsten Storgaard. - Samtidig er RX Super Car-konceptet en videreudvikling af de firehjulstrukne turbo-rallybiler i World Rally Championship (WRC). Enhver WRC-bil med respekt for sig yder 300 HK/550 Nm under motorhjelmen, men en RX Super Car har omtrent det dobbelte til rådighed (600 HK/900 Nm).

RX Super Car’en accelerer heftigt, når hestekræfterne slippes løs. Inden for 2 sekunder er hastigheden oppe over 100 km/t. Som forberedelser havde MNJ derfor udvidet asfaltstykket i startzonen til over 100 meter.

- På forhånd havde vi lovet publikum totalgungring i asfalten og gruset/kridtet på Nysum Banen, fortsætter Carsten Storgaard. - Kørerne gav som ventet fuldt turbo-gas og leverede grænseoverskridende køreteknik med 4WD-racerne. 

Stortalentet Oliver Solberg var stærkt på vej til en finalesejr i RX Super Car med sin Citroën DS3 RX, som far Petter Sollborg (norsk WRC-champion) blev verdensmester med i 2014 og 2015. I finalen kom der imidlertid ”klumper i benzinen”, hvorfor racer-motoren gik i safety mode. De afgørende hestekræfter forsvandt herefter op i den blå luft.

- Et par gange før har der været direkte TV fra Nysum Banen, afslutter Finn Knudsen. - Rally Cross Denmark 2017 blev transmitteret en hel time i den svenske SVT1-kanal, og gav god reklame for dansk Rally Cross’ arrangør-evner. Carsten Storgaard & Co. klarede at holde tidsplanen i stramme tøjler til UG med kryds og slange.

Prisen for Dansk Motorsport Event 2017 kåres ved Dansk Motorsport Award fredag d. 23. februar 2018 på Docken i Københavns Nordhavn. Kåringen foregår ved afstemning frem til og med d. 22. februar: bonnier.typeform.com/to/zCM7ln på Internettet.

 

Med venlig hilsen

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Svenskeren Thomas Bryntesson var flyvende i Rally Cross Denmark 2017 og vandt totalsejren.

- Carsten Storgard er mekaniker for sønnen Lasse, når han ikke er løbsleder på Nysum Banen.

- Stortalentet Oliver Solberg var tæt på at score generalsejren.

- Mats Öhman gik til makronerne i sin specialkonstruerede RX Super Car.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877