Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Nordjyder er klar til hjemmebane i DM for Folke Race

Lørdag d. 6. maj byder Motorsport Nordjylland (MNJ) velkommen til DM-startfeltet i Folke Race. MNJ har kørere med helt fremme i alle 5 DM-klasser, hvorfor der venter tætte point-dyster på motorsportsstadionet i Nysum.

- Arrangementet er 2. afdeling af DM-serien 2017 og afvikles som noget nyt på en lørdag, oplyser løbsleder Hans-Erik Sørensen. - DM-premieren er netop blevet kørt i Ikast, og her præsterede MNJ’erne en fornuftig generalprøve til motorløbet på hjemmebane.

I U-16 klassen hjemkørte Karsten Lindbøg Hansen fra MNJ en flot sejr, og han blev i A-finalen fulgt op af klubkammeraterne: Magnus Smed og Lærke Cilleborg Madsen som firer og femmer.

- På hjemmebane plejer MNJ at være ekstra pænt repræsenteret på startlisten, supplerer vice-løbsleder Solveig Sørensen. – Der er normalt 40-50 MNJ’ere til start, og der bliver derfor scoret gode matchpoints på hjemmebane. I al beskedenhed har nordjyderne været DM-mestre for klubhold gennem de sidste 6 år.

I U-18 klassen scorede Markus Lau en fornuftig fjerdeplads i A-finalen.

- Man kan starte i Folke Race allerede som 14-årig, fortsætter Hans-Erik Sørensen. – De to U-klasser er derfor en god indfasning til de noget skrappere udfordringer: Ladies Cup, Klasse 1 (auktionspris 6.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris 9.000 kr.).

I pige-klassen: Ladies Cup viste den regerende danske mester: Kristine Cilleborg Madsen fra MNJ godt race i Ikast. Nordjyden scorede en flot sejr, og satser derfor på at udbygge sin frontføring ved DM-afdelingen på hjemmebane.

MNJ’eren: Thomas Pedersen er dobbelt dansk mester, og er blandt de kørere i startfeltet, som har deltaget i flest gange i DM-serien: - Folke Race er nok gået mig i konkurrenceblodet. Det er en aldrig afsluttet udfordring at klargøre FR-bilerne til race, og så bede lidt til, at konkurrencevinden på løbsdagen blæser til egen fordel.

Thomas Pedersen scorede en fjerdeplads i Ikast lige foran det unge talent Kristian Schack, som netop er rykket op i Klasse 1.

I A-finalen for Klasse 2 i Ikast satte MNJ tryk på med 4 kørere ud af 6 mulige på startlinjen. Her præsterede DM-toeren (Klasse 1) fra 2013: Kenneth Brian Sørensen et flot come back med en toer, og øverst på sejrsskamlen trådte Peter Smed. Kasper og Steen Kudahl Christensen kom over målstregen som femmer og sekser.

- Underlaget skifter flere gange pr. omgang mellem løst og hårdt underlag, fortsætter Hans-Erik Sørensen. – Det er virkelig hårdt ved den såkaldte drivlinje: gearkasse, differentiale og trækaksler. Herudover får de fleste racere svejset spær i differentialet således, at det ubelastede trækkende hjul ikke smutter rundt i luften, uden at bilen kommer ud af stedet.

- Publikum får mulighed for selv at prøve kræfter med motorsport, afslutter Solveig Sørensen. – Lørdag d. 13. maj blænder MNJ op for PRØV FOLKE RACE på Nysum Banen. Ved samme besøg har tilskuerne mulighed for at kikke forbi på den nyetablerede karting-bane på stadionet, og hvor man kan prøve kræfter med en go kart.

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500 Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877