Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

MNJ forbereder nordisk Rally Cross-scoop

Som ekstra fejring af 30 års bane-jubilæet i 2017 kan Motorsport Nordjylland (MNJ) i midten af august præsentere et nyt arrangement på Rally Cross-stadionet (RC) i Nysum. For første gang vil der blive afviklet en afdeling af RallyX Nordic på motorbanen.

- Det kommer ikke bare til at gungre i asfalten og gruset/kridtet på Nysum Banen, forklarer banekoordinator Kaj Storgaard. - Der bliver garanti for totalgungring! 16 Super Cars fra Norge og Sverige forventes til start lørdag d. 19. august som toppen af en imponerede startliste, som ikke før er set i Danmark.

- Rally Cross er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, supplerer MNJ’s formand Finn Knudsen. - Samtidig er Super Car-konceptet en videreudvikling af de firehjulstrukne turbo-rallybiler i World Rally Championship (WRC). Enhver WRC-bil med respekt for sig yder 300 HK/550 Nm under motorhjelmen, men en Super Car har omtrent det dobbelte til rådighed (600 HK/900 Nm).

- Super Car’en accelerer vildt hurtigt! konstaterer løbsleder Carsten Storgaard. -Inden for 2 sekunder er hastigheden oppe over 100 km/t. Vi har derfor udvidet asfaltstykket i startzonen til over 100 meter.

Kaj Storgaard og Finn Knudsen har koordineret aftalerne omkring RallyX Nordic: - Norge og Sverige er yderst toneangivende inden for Rally Cross. Dette har baggrund i, at knægtene med benzin i blodet får lov til at prøve kræfter med en bil på grus, næsten inden de kan kikke ud gennem forruden. Siden 1978 har kun en russer og en brite formået af blive europamester i den skrappeste klasse. Ellers er EM-titlen gennem 40 år gået til enten Norge eller Sverige.

MNJ’eren Ulrik Linnemann har gennem de sidste 6 år været toneangivende i EM for den heftige tunede SUPER 1600: - Foreløbig har jeg hjemkørt 3 sølvmedaljer og en enkelt EM-bronze. Jeg er naturligt interesseret i at tage springet til Super Car, og jeg påregner derfor en næsten-debut ved RallyX Nordic på Nysum Banen. Forhåbentlig falder tingene på plads, men ellers kommer jeg til start i SUPER 1600. Det er jo den eneste løbsweekend for mig på dansk grund i 2017.

- RallyX Nordic er påtænkt som relancering af det nordiske mesterskab i Rally Cross, fortsætter Kaj Storgaard. - Opbakningen hertil er stor hos vore skandinaviske naboer, og det bliver nok også en drivkraft/gulerod for de danske RC-teams.

- Hver eneste græstot i pitten vil blive brugt på Nysum Banen, konstaterer Finn Knudsen. – Sideløbende er arrangementet også finale i det nordeuropæiske mesterskab (NEZ), og samtidig kan vi præsentere en ny 4WD-klasse: RX2. Dette har bl.a. bevirket, at publikums-indgangen bliver flyttet nordpå til vores karting-bane, hvor vi har etableret en ny tilkørsel til parkeringen.

- Arrangementet bliver en hæsblæsende og spændende oplevelse for både deltagerne og publikum, afslutter Carsten Storgaard. – I organisationen bag løbet har vi upgunnet på de fleste pladser. Nysum Banen bliver bl.a. sat på landkortet i Sverige, idet der sendes små 3 timer fra RallyX Nordic i Himmerland på SVT1.

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

 - Kørerne fighter tæt i RallyX Nordic (Foto: Tony Welam / STCC).
 - Med baggrund i nordjysk snusfornuft har MNJ-ildsjælene: Kaj Storgaard og Finn Knudsen fået RallyX Nordic til Nysum Banen.
 - Allerede i sit rookie-år scorer den norske/svenske gut: Oliver Solberg imponerende resultater i RallyX Nordic (Foto: Micke Fransson / STCC).
 - Svenskeren Oliver Eriksson fightede sig til premiere-sejren i RallyX Nordic 2017, som blev kørt lidt uden for Skien i Norge (Foto: Micke Fransson / STCC).
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877