Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Heftig nordisk Rally Cross-weekend med deltagelse fra mange nationer

Motorsport Nordjylland går næsten ALL IN med afviklingen af 2018-udgaven af RallyX Nordic på Nysum Banen. Mange official-funktioner i løbsweekenden: 11. & 12. august er dubleret i forhold til motorklubbens andre publikums-arrangementer.

- Reelt spænder vi også arrangør-buen ekstra i år, konstaterer banekoordinator Kaj Storgaard. - Som ekstra appetitvækker til de spektakulære SuperCars, SuperCar Lites og SuperTouring bliver der om lørdagen afviklet 2WD-mesterskaber for 3 klasser i Northern European Zone (NEZ). Sideløbende med dette kører RallyX Nordic-teamene fuldfarts-træning i løbspauserne.

- MNJ-teamene har fornuftige chancer for at score NEZ-medaljer, supplerer løbsleder Carsten Storgaard. – I NEZ SUPER 1600 stiller Ulrik Linnemenn også op og lille søster Maibritt Linnemann (Peugeot 206) er tilbage i fuld power efter en dramatisk exit på motorbanen i juni. Samtidig sigter også Magnus Dall i Renault Clio efter en podieplacering.

I NEZ SUPER 2000 stiller super-fighteren Allan Jørgensen (Opel Corsa B) til start med en dugfrisk klassesejr fra DM-serien i bagagerummet.

- Blandt de heftige RC-teams i NEZ OPEN skal publikum nok holde godt øje med Kenneth Konge i BMW E36, fortsætter Kaj Storgaard. – Han giver fuld gas, og det samme gælder for klubkammeraten Erling V. Krog i Opel Manta B Evo.

- Rally Cross er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, supplerer MNJ’s formand Finn Knudsen. – Om søndagen bliver der skruet ekstra op for infighten, når SuperCar’erne – med og uden turbo – skal kæmpe om de samme stykker asfalt. I SuperCar har Solberg junior (Oliver) bevist, at han har arvet nogle konkurrence-ambitioner fra far Petter (3 gange verdensmester). Den regerende mester fra 2017: Thomas Bryntesson har dog svoret revanche på Oliver Solbergs nuværende 2018-føring.

Efter flere års tilløb er EM-chaufføren: Ulrik Linnemann skiftet fra SUPER 1600 til SuperCar: - Jeg glæder mig til at fremvise den potente turbo-4WD’er og køre foran mine mange trofaste danske motorsports-fans. Sædvanen tro har vi oplevet både opture og nederlag i EM-serien, men til RallyX Nordic-eventet på hjemmebane er pejlemærket en slutplacering blandt TOP SEKS med vores VW Polo 6R RX SuperCar.

MNJ’eren, Dennis Rømer, har gennem de sidste to år bygget en tilsvarende VW Polo 6R-racer: - Vi er i fuld gang med at bortfjerne børnesygdommene, hvilket bl.a. omfatter en lettere forkølet turbo, som ikke præsterer fuldt ladetryk. Vi vil derfor være godt tilfredse med et besøg i semifinalerne.

En spændende premiere ved RallyX Nordic på Nysum Banen bliver SuperCar Lites, som er 4WD (uden turbo), men med en potent 2,4 liters motor bagi.

- SuperCar Lites oplever international interesse, oplyser vice-løbsleder Helle Nielsen. - På Nysum Banen vil der komme kørere fra Norge og Sverige, og de får konkurrence fra Belgien. Lidt uvant for den nordiske selvforståelse er belgieren Guillaume De Ridder gået suverænt i front for det åbne nordiske mesterskab foran nordmanden: Ben Philip Gundersen.

- Der bliver masser af heftige RC-teams at kikke på i pitområdet, forklarer Finn Knudsen. - Over 90 kørere med store og nogle mindre værksteds-trucks har meldt deres ankomst til motorløbet. Men med vanlig nordjysk gæstfrihed er der selvfølgelig plads til alle og også sådan, at publikum får masser af indtryk på opleverne.

- I SuperTouring yder motoren yder lidt over 300 HK, afslutter Kaj Storgaard. – RWD-raceren accelerer fra 0-100 km/t på lige godt 4 sekunder. SuperTouring bliver en fast del af RallyX Nordic i 2019, men RX-klassen har vist stor interesse for at køre på Nordeuropas eneste ottetals-bane. Derfor kommer mange af kørerne fra Europamesterskabet på besøg til RallyX Nordic i Nysum. Herudover er vi stolte af at kunne præsentere MNJ’s EM-deltager: Tobias Daarbak på hjemmebane til arrangementet.

 

MED VENLIG HILSEN

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

Forsythiavej 15, 9500   Hobro.

Tlf.: 53 38 68 32.

- Magnus Dall ser frem til en tæt fight i NEZ SUPER 1600.

- Allan Jørgensen sigter efter NEZ-metal på hjemmebane i NEZ SUPER 2000.

- Selv ikke et afkørt dæk på de trækkende hjul forhindrer Kenneth Konge i at give fuld gas i NEZ OPEN.
- Ulrik Linnemann er flyvende i EM-serien.
- Med VW Polo 6R RX SuperCar’en er en stor motorsports-drøm gået i opfyldelse for Ulrik Linnemann.

- Oliver Solberg satser på at udbygge sin foreløbige etter-placering på Nysum Banen.

- Thomas Bryntesson giver fuld gas til at blive dobbeltmester.

- Der bliver gået til makronerne i SuperCar Lites.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877